fredag 11 september 2009

Helhet & Detalj, Långt borta och nära

Förra veckan skolkade jag från Helhet & Detalj eftersom temat var lite trixigt, och ännu trixigare är det den här veckan, tema "långt borta och nära", men jag får väl göra ett försök.

Ja det var väl inte trixigt direkt att hitta en bild, men att hitta en som har nån skärpa i "långt borta"... Det vanligaste är ju att skärpan koncentreras på en punkt, och den är ju oftast nära, inte långt borta. Sen har ju inte min kamera heller direkt nån zoom att prata om, 3 gånger... oj, var det lite, då är jag ju verkligen berättigad att köpa en ny :-) och inte så många megapixlar, fem, hårt jobbande. Nu hittade jag i alla fall en bild där jag nog har använt landskapsinställningen, just för att försöka få till en jämn skärpa.

Det här är Kungsgatan i Stockholm, nerifrån och upp så att säga, dvs jag står på mittrefugen (fy på mig!) på den lilla stumpen av gatan som är mellan Vasagatan och Kungsbron, för att försöka fånga så mycket som möjligt av gatan upp mot Hötorget.
Kungsgatan
Detaljbilden visar långt borta, ett högt torn (inte ett av Kungstornen, de ligger ju på andra sidan krönet, i gatans andra sluttning, ner mot Stureplan) och nära, en gatlykta högt upp i skyn.
Torn långt borta och gatlykta nära

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, gatlyktan gick bra att se i stora bilden också. Det var inte så smått hos mig ;)
Fint perspektiv!
Ha en trevlig dag

foto CHIP *Birgitta* sa...

Vilken fin gatumiljö du fångat! Jag gillar din bild skarpt :) Du fångade ju långt borta och nära jättefint!

NatureFootstep sa...

kul att du fick med både långt bort och nära på detaljbilden :)