söndag 27 december 2009

Macro Monochrome - Slut

Slut på året men början på nåt nytt... nämligen Premiär för mig i Macro Monochrome. Temat "slut" passar ju bra nu när året närmar sig just slutet, och så macro och monokromt ovanpå det. Kul idé!

Svartvitt passar mig perfekt, nu när min eländes kamera har sånt överskott på grönt ;-) Det värsta har visserligen gått över men imorron är det jag som hänger på låset hos kamerahandlaren och införskaffar ett stycke Ny Kamera, det var ju ändå planerat.

Reglerna i temat "Tre macro-bilder i gråskala - svart & vit" tolkar jag som att det inte är nödvändigt att fota i svartvitt utan att det också går bra att göra om i datorn. Det har jag gjort, med hjälp av justeringslager övertoningskarta gråskala, efter att först ha ljusat upp (Nivåer) och skärpt bilden lite (filter Högpass).

Det som är slut hos mig är den här rackaren, den har man inte mycket nytta av längre :-) Av de två alternativen "Samma motiv ur tre vinklar" eller "Klipp ut tre delar ur ett foto" så valde jag alternativ 1. Passande nog också, med tanke på behovet av ny kamera, så är underlaget för tändstickan den grå marginalen i Fotokatalogen.


Från sidan
Slocknad tändsticka, från sidan

Siktat på "knoppen"
Slocknad tändsticka, från knoppen

Och från änden
Slocknad tändsticka, från änden

3 kommentarer:

ormbunke sa...

Kul idé till temat.Anita

foto CHIP *Birgitta* sa...

Verkligen passande motivval! Välkommen till MM kul att du vill vara med :D
Ha ett fint årsslut och lycka till med inköp!

Synnøve. sa...

Tänk att en tändsticka kan vara så fin...

Hoppas du får tag i en bra kamera nu.
Inget vidare när den börjar strejka.

Önskar dig en fin fortsättning med nya fina bilder.
Kramen Synnöve.