tisdag 4 januari 2011

Tisdagstema - Bäst av 2010

Nej jag kan inte! Välja en bild? Men eftersom jag inte varit med i Tisdagstema på ett tag så har jag väl några bilder tillgodo? ;)

Det var den här jag skulle välja. Jag gillar den, men det gjorde uppenbarligen inte de som bedömde bidragen som kom in till tävlingen "Mitt i" (mitt i olika delar av Stockholm), den kom i alla fall inte med bland de 300 utvalda av 4500... inkomna bilder. Ren osis säkert ;) Eller för att jag skickade in sista dagen och de hade tröttnat på att kolla bilder för länge sen :) Nä jag brukar inte skicka in bilder till tävlingar men det var lite lockande att det fanns en mikroskopisk chans att få en bild med i utställningen, och så fick man den i alla fall utskriven i jättestorlek till ett hyfsat pris.

Vitsippor ute på Djurgården och jag har valt den för att jag gillar vitsippor :) och för att jag fick den som jag ville, med en skarp blomma och resten suddigt - fattas bara när man står med näsan nere i "gräset" :)

Vitsippor
Men när jag lagt på ramen och sparat ner bilden så låg Den Andra där i mappen. Rosen. Den har jag haft med tidigare på temat rosa men sen dess har jag blekt färgerna inför ett projekt där jag ska printa ut den, men det måste vara med laserskrivare och jag har bara bläck så det har dragit ut lite på tiden. Och nu bleknar den ännu mer, mot allt det gröna i vitsippebilden.

Och jag har valt den av samma skäl som vitsippan, jag gillar rosor :) och jag gillar det här med suddig bakgrund.

Blekt ros

7 kommentarer:

Ullis sa...

Vackra bilder. :)

Lena sa...

Visst var det jättesvårt (för att inte säga omöjligt att välja)! Jag gillar vitsippan - verkligen fint med alla andra sippor i bakgrunden och den främsta som liksom sträcker sig mot kameran! Kul!

Pialotta sa...

Bedårande bilder.. den svaga färgen på rosen gör sig så bra och jag gillar den:) Visst är det svårt att ta ut bilder och speciellt en.. då hade jag fått letat länge i arkivet.
Din vitsippebild är så himla vacker. Jag är liksom du trött på den här Vintern nu och vill snart ha en härlig Vår:)

"Lillagul" sa...

Snygga foton båda två !
Måste jag välja en favorit så blir det Vitsippan för att jag bara älskar dom första vilda vårblommorna som just Vitsippan o Blåsippan :)

Klimakteriehäxan sa...

Jag delar verkligen din entusiasm för vitsippor! Svårslagen!

Cecilia Artista sa...

Ljuva blommor! Gillar speciellt vitsippan, så fin!

Såå kul att du ska skaffa systemkamera! Canons 550D har ju fått jättefin kritik men 50D/60D är allt lite vassare och jag tror det är värt prisskillnaden. Men båda är förstås kanonbra! Mitt 100mm makroobjektiv från Canon är jag supernöjd med! Lycka till och berätta gärna vad du köper!

Lisa sa...

Väldigt vackra bilder båda två. Men eftersom jag längtar efter vår nu så blir favoriten vitsippan.