fredag 7 augusti 2009

Fredagsfoto, Vass

Nu har det varit fredag länge :-) och äntligen har jag fixat en bild till Fredagsfoto. Temat denna vecka är "vass" och det kan ju tolkas på många olika sätt.

Det kan vara växten vass, nåt som är lite snyggt/coolt eller nåt man kan skära/sticka sig på, och jag valde den sista varianten. Här är vassa taggar och jag gjorde bilden svartvit (med justeringslager övertoningskarta), eftersom den nästan inte hade nån färg ändå.

Uppdatering: Ett litet tillägg med anledning av Maries kommentar om redigering. Den stora förändringen mot originalbilden är beskärning och rotation, och sen om gjort till svartvitt för att få bort lite gul ton orsakad av blixten. Det här är inte vanlig taggtråd, det är stjälken på en fuskros :-) fotad mot min köksvägg.

Taggar
Fler tolkningar av vass hittar ni här.

7 kommentarer:

Anette sa...

Taggtråd är vasst och snyggt! Åtminstone skulle jag gärna vilja ha en sån där takkrona i taggtråd. Den är superläcker!
När vi började göra i ordning vår tomt hittade vi taggtråd på flera ställen. Vårt hus är byggt på gammal jordbruksmark. /Anette

Foto i norr - Marie sa...

Hejsan och tack för dina rader, ja detta är verkligen skarpt, bradär! Ha en fin dag!

Anonym sa...

snygg tolkning, taggtråd kan verkligen göra sig på rätt ställe.

Marie Höglund sa...

Oj så fint du redigerat bilden. Blev kanon! Visst är det vasst, det vet jag. Fastnade i taggtråd som tonåring när jag pallat äpplen och blev tagen på bar gärning ;-)

Veronica sa...

Jepp, snyggt som tusan!!! Me like!!
Knivar, ja du själv jobbar jag ju som kock så jag är van dem. Jag brukar säga bättre med vassa knivar än med en slö en. Det blir nämligen ett finare snitt då =)

Cissi sa...

En jätteskön vass bild.

Ulrica sa...

Snyyyygt:)