söndag 16 mars 2014

Fototriss - Grodperspektiv

Veckans tema i Fototriss är grodperspektiv och min groda har varit ute på stan, och tittat upp, men så värst hotfullt vet jag inte om hon tyckte att det var :) "Stan" är Stockholm kanske ska tilläggas.

Jag kollade temat igår och gick på jakt efter bilder. Det gick inte särskilt bra, så jag gav upp. Men inte helt, så idag gjorde jag ett nytt försök och då gick det lite bättre.

1) En bild från lördan, då vädret väl inte var på topp direkt. Ett hus i Vasastan och jag undrar om byggmästarn var lite ombytlig av sig :) Det ser ut som att varje våning och balkong fått sin egen design. Grodan tänkte att det nog skulle vara kul att få åka upp till toppen av huset, och hoppa ner från våning till våning.

Hyreshus i grodperspektiv

2) Betydligt bättre väder idag men fy sjutton vad kallt det var!!! Till och med is på vattenpölarna, såg jag vid slottet. Ja, det var alltså till Gamla Stan jag begav mig idag, och grodan tittade upp och kanske i alla fall kände sig lite hotad, när tre stora höga hus tornade upp sig över henne. Eller en kyrka och två hus, om man ska vara korrekt.

Hus och kyrka i Gamlan Stan

3) Det var så kallt så jag gav upp, igen, men hittade på vägen hem en radda flaggstänger som kanske kunde platsa i trissen. De flesta vimplarna hade snurrat upp sig runt stängerna men den här hade i alla fall vänligheten att flaxa i det blå. Grodan tyckte inte att det var hotfullt alls, bara fint.

Fladdrande vimpel i friska vindar

12 kommentarer:

kariogjon sa...

Ja visst ser det hotande ut - både hus og trær når man ser dem fra grodans perspektiv. Men flaggbilden ble min favoritt. Jeg hadde ikke kommet på å fotografere en flaggstang på det viset. Men det ble jo så himla tøft!

Freja sa...

Härliga bilder, snyggt trissat!

Anonym sa...

Snyggt fotat - särskilt den i mitten gillar jag. :)

lilalili sa...

Dina bilder är ursnygga! Gillar den på flaggan mest :)

Steffe och Ingrid sa...

Riktigt trevlig triss! Snyggt fotat, första bilden ser väldigt spännande ut.

Anneli - A'la Foto sa...

Snyggt trissat där den första bilden blir min favorit! :)

Anonym sa...

Du har verkligen lyckats med din fotografering och fångat vackra byggnader och en flaggstånd. Den första bilden väckte min nyfikenhet. Hur ser huset ut för övrigt?

Lajsas Fotografi sa...

Fina bilder! Men mittenbilden var ju grymt bra! =)

Oliver sa...

Det finns många vackra byggnader i huvudstaden. De här har du fångat fint. Och flaggstången gör sig mycket bra ur det där perspektivet!

LissenTo sa...

Vet du jag gillar också din mittbild, att gå ut och fot a i kylan är inte alltid det mest inspirerande. speciellt inte om man vant sig med vårvindar.

Din kommentar fick mej att le, tack snälla du.

Ha en fin vecka. // Lissen

Scaniatjejen sa...

Jättefina bilder och du har verkligen fått till grodperspektivet bra! Snyggt jobbat!

Laila sa...

Härliga promenader din groda fick ta! :-)
Det finns ju så himla mycket fint att fota i Sthlm. Byggnader som är så fina, precis som du fångat