söndag 13 oktober 2013

Fototriss - Så här ser det ut där jag är idag (höst 2013)

Med det härliga höstväder som är så måste jag ju bara ut och fota, och då passar det ju också bra att vara med i veckans Fototriss. Denna vecka är det årstidstemat, "så här ser det ut där jag är idag".

Jag hade kameran med när jag skulle göra ärenden på stan på lördan, så att jag kunde kombinera med att fota lite triss-bilder. Men det första årstidsbetonade jag stötte på var det nåt fel med, det var... snö! Jodå, helt sant. Vid Sergels Torg höll man på att dumpa en massa snö. Och av den anledningen så blir det inte en triss utan en "friss" för mig den här veckan, det blir nämligen fyra bilder :)

Snö tippad vid Sergels Torg

Efter det chockartade ;) mötet med snön fick jag i alla fall några "normala" höstbilder, här t.ex en vägg vid KTH:s bibliotek.

Husvägg med klättrande orange lövväxter

Och ett härligt höstigt träd i parken.

Höstigt träd i parken

Nu måste jag som sagt sabba min triss med en fjärde bild, en fortsättning på bild ett liksom. När jag gjort mina ärenden var jag nämligen tvungen att återvända till Sergels Torg för att se hur det gick med snöhögarna, för jag hade ju sett tidigare vad som var på gång, nämligen nån sorts brädåknings-jippo!

Bilden blev inte så jätteskarp, och jag har suddat på alla synliga ansikten, men jag var ju bara tvungen att ha med nån bild på en brädåkare.

Här ser det ut som att han ska flyga ner över trappan men riktigt så var det inte. De tog fart nerför en backe som byggts upp och gjorde sen avstamp där snökanten tog slut, och hoppade upp på ett av räckena för att glida ner och landa på "Plattan". Jodå, en och annan vurpa blev det så klart ;) Och snön den smälte rätt bra så det var väldans blött och slaskigt runtomkring.

Åker bräda på snöfixat Sergels Torg


16 kommentarer:

Connie Tornevall sa...

Härlig triss. Detta med snön var ju kul, trodde att ni fått snö så här i början av hösten. Kul med överraskningar vad det gäller trissandet! Tummen upp för din triss!

Peranders sa...

Snö på Sergels Torg..? Jag antar att brädåkarna fick skynda sig att åka innan snön smälte..

Anneli - A'la Foto sa...

Det gick en liten rysning hos mig när jag såg första bilden! Inte för att jag ogillar snö, för det gör jag inte! Utan för att den kommit nu...såhär tidigt! När precis hösten börjat! Tur att det är något konstigt med snön! ;) Fint tolkat!


Ha en skön söndag!

Tornevall sa...

Åh, jag tycker inte du sabbar trissen med flera än tre bilder. Alla gör ju på sitt lilla vis så att säga och denna gången tänkte jag låta alla få rösta fram de tre bästa bilderna hos mig istället.

I vilket fall som helst är din triss superfin! :)

jonna d sa...

Wow, din första bild men snön skulle kunna vara tagen en solig dag i Februari! Fina bilder!
//jonna d

Tant Kalle sa...

Jag är glad att du tog med och bjöd på bonusbilden också, gillar den verkligen! Fin triss med bra bilder!

Eva Trillian sa...

Nu skrämdes du allt - jag såg ju bilden innan jag läste texten *ryser* snö? Redan? Vilken tur att det hade en helt annan förklaring :)
Jag gör nog som du - struntar i alla måsten och ger mig ut i hösten för att fota mer!

Katarina sa...

Kul triss!!!

Maria sa...

Finfin triss!
Tur att det bara var ditforslad snö :)
Bonusbilden hur läcker som helst.
Ha de gott!

Tomtan sa...

Härlig friss :D

Freja sa...

Väl frissat, kul med brädåkaren!

Anonym sa...

Häftig, kul o annorlunda friss

Anni sa...

Ja fy, vad det var läskigt med snön! Vi tittade också på åkarna en liten stund men stod inte ut med speakerns upprepade ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅH! Så min bild tog jag när jag kom ut från Stadsteatern på kvällen ;-)

Jah Hollis sa...

Fina trissbilder.

Elisabeth sa...

Fina bilder! Den där snön var med i en annans Triss också =)

Nilla Tankebubblor sa...

Fint! Ha en trevlig dag.