torsdag 14 januari 2010

Bildverkstan tema 27 - Solarisera

Torsdag, lekdags igen :-) I Bildverkstan denna vecka är temat "solarisera" och enligt NatureFootstep kunde det vara bra att välja en bild utan för mycket detaljer så jag valde... ett träd med massor av små grenar o grejer :-)

När jag testade på lite olika bilder så kändes det som att det var ljuset som var viktigt och att vissa färger hände det knappt nåt alls med. Mitt mål var att resultatet liksom måste bli nåt som såg lite konstigt ut, inte bara nån sorts färgbyte, och det riskerade lätt att bli lite för likt Negativ/Invertera som vi ju hade förra veckan.

Så, ett vinterträd med en fågel som kalasar på gamla äpplen. Bilden har jag ljusat upp något med Nivåer, skärpt med filtret Högpass och slutligen då använt filtret Solarisera. Resultatet blev ett guldträd :-) och ser ut som nåt som fanns i en sagobok jag läste när jag var liten.

VinterträdVinterträd solariserat
När jag såg vad som hände med himlen så letade jag upp en bild till med himmel, den har jag bara beskurit och sen använt filtret Solarisera.

Gammal bussGammal buss solariserad

8 kommentarer:

Synnøve. sa...

Jag föll som en norrländsk fura för ditt guldträd. Så snyggt.
Visst är det lite sagoboksaktigt måste jag säga.
Vilket kort det blev.

Tänk om man kunde lära sig sånt.
Synd du bor så långt bort, annars hade du fått bli min fotolärare.
kramen och go fredag.
Synnöve.

Mimmi sa...

Det blev jätte häftiga bilder :) jag såg nu att jag hade glömt att lägga upp original bilderna ..hm .. får se om jag kan hitta dom . för de låg utspritt över olika hårdiskar :)
Det var jätte bra bilder och här har du lyckats jätte bra :)

cat sa...

Dina himlar blev verkligen urläckra:)
Trädbilden är jättevacker i solariserat läge.

ormbunke sa...

Snyggt båda två men jag fastnade för bussen. Anita

Bildgatan-Avsändare Margareta sa...

Det blev verkligen effektfullt. Lik dig så valde jag en med mycket grenar och tyckte också att det behövdes lite mer redigering än att bara använda solarisera i filtermenyn. Det berodde nog på de många detaljer som fanns i bilden. En renare bild gör en större förändring.

Gillade din sista bild mest, trots två häftiga solariseringar.

Jag ska också lägga upp en till förutom min soluppgång eller solnedgång, inte säker.

NatureFootstep sa...

ok, jag provade aldrig guldträd. Det blev ju faktiskt fint. Så... man ska väl aldrg säga aldrig. Och bussen blev cool, inkl himlen. :)

Kerstin sa...

Bussbilden blev mycket dramatisk med mystisk stämning

Fia sa...

Wow så läckert! Vilken underbar inspiration!