torsdag 31 december 2009

Välkommen! + Hjälp!

Ja välkommen till mig lilla G11 :-)

Bilderna är tagna med "gröna kameran", för jodå, nu blev det gröna bilder igen med gamla kameran så det var väl i sista sekunden som jag köpte en ny. Om ni tycker den ser lite konstig ut så är det för att den har kläder på sig :-) Jag köpte ett kit där "retroväska" ingick och underdelen sitter på här (fastskruvad i stativgängan) men andra halvan, överdel/framsida, har jag knäppt loss.

Ooooh, den här kameran ger sån lyx som att kunna styra blixtstyrkan inte bara i Manuella läget utan också i P-läge (min favorit), och även i Av och Tv antar jag. Egna rattar för ISO och exponeringskompensation, sååå trevligt.

Hörrni, jag tror det här kan bli ganska så roligt :-)

Nu får jag nog bomma igen bloggarna några dagar och studera manualen och ut och fota! Och det är inte bara kamera som har flyttat in hos mig...

G11
Jodå! Jag lyxade till och köpte en extern blixt också! Helt galet, jag som inte vill ha systemkamera för att det är så mycket grejer till... men det här är ju en annan sak, det är j fritt valt att använda/ha med. Fast när jag väl börjat så kan jag väl inte sluta.

Den blev lite framtung med blixten monterad... så jag fick luta den mot kartongen för att kunna fånga ekipaget på bild :-) Trist bara att man tydligen inte kan utnyttja alla inställningar på externa blixten när man bara har en kompaktkamera, funkar tydligen bara med systemkamera.
Remmen som sitter på ser lite tufsig ut, den har jag tagit från en gammal kamera för sån ingick inte, bara lång rem att hänga runt halsen. Det tycker jag var dåligt. Hmmm, och min dator vill inte läsa minneskortet :-( så jag måste föra över bilder med sladd, vänta på att ett program ska starta, omständigt. Måste nog köpa en ny dator ;-) Ok, ny kortläsare då.

G11 med blixt
Men alltså, hjälp! Hur har Canon tänkt? Filerna får ju samma namn som på min gamla kamera, och fortfarande bara fyra siffror. Är det meningen att man bara ska köpa Canon en gång och aldrig mer, byta till annat märke nästa gång? Och 9999 bilder är väl inte svårt att komma upp i, det har jag ju just gjort med gamla kameran och döper om alla bilder jag sparar så att det inte ska bli konflikt med gamla bilder.

Är det nån som vet nåt bra sätt att komma runt det här problemet? Kan man få kameran att sätta andra filnamn?

Jag och min G11 önskar alla ett Gott Nytt År!

1 kommentar:

Synnøve. sa...

Grattis till nya "sambon" hehe....
Canon är en bra kamera tycker jag. Men just den där har jag inte hört om.

Ska bli spännande att se dina bilder med den nya.

Ha nu en riktigt god forstättning på 2010 min vän.
Kramen Synnöve.