fredag 9 oktober 2009

Bildverkstan Tema 15 - Variationer av blombild

Lekdags igen :-) Ja dags för Bildverkstan alltså. Det är alltid spännande att se allas bidrag men kanske lite extra den här veckan för alla jobbar med samma bild och temat är "variationer", dvs vilka olika varianter kan man åstadkomma av bilden.

Så här ser originalbilden ut (ja nästan original, jag har som vanligt lagt på vit ram). En fin blombild med milda rosa och gröna färger.

Beskrivningen av temat var "fria att göra precis vad ni vill med bilden. Utom att riva sönder den. För det går inte.....eller? Hmm!!". Och det... kan man ju inte annat än se som en utmaning :-)

Blombild
Klart man måste testa om det går :-) Det är Photosh0p Elements 5 som vanligt och jag har skapat en kopia av lagret, suddat med ett taggigt sudd, lagt på Fotoeffekter/'Skuggad ram' så att det blir en skugga mellan lagren. Vridit skuggan till den sida jag vill ha den (uppåt i bilden) och labbat med avstånd och opacitet på skuggan. Till sist renskurit bilden för att få bort skugga bakom själva bilden, det ska bara vara mellan lagren, och så lagt på min vanliga ram.
Blombild riven
Men det jag egentligen skulle göra vara att få bilden att se lite tecknad ut och det kan man göra med filtret Konstnärliga/Kantlinje. Då blir det så här, och det tycker jag blir för plottrigt.
Blombild kantlinje
Därför så gör jag i stället redigeringen i två steg:

1) Filter Konstnärliga/Stansa ut, "förenklar" bilden.
Blombild stansa ut
2) Filter Konstnärliga/Kantlinje, lägger på kantlinjer men nu lite mera lagom :-)
Blombild som tecknad
Beskrivning av filtret Stansa ut:
"Filtret Stansa ut återger en bild som om den hade skapats av grovt tillklippta bitar av färgat papper. Bilder med hög kontrast ser ut som silhuettbilder, medan färgbilder byggs upp av flera lager färgat papper."

Och Kantlinje:
"Filtret Kantlinje minskar antalet färger i en bild enligt det färgreduktionsalternativ som du anger, samt letar upp kanterna i bilden och ritar svarta linjer på dem. Stora breda områden i bilden får en enkel skuggning, medan fina svarta detaljer fördelas över bilden."

6 kommentarer:

cat sa...

Den blev verkligen bra som teckning! Ska försöka se om jag har något liknande som stansa ut. Tyvärr är min PS på engelska, så jag undrar vad det skulle kunna heta?

KerstinJ sa...

Vilken skicklig tecknare du är! :)

NatureFootstep sa...

de 2 översta, dvs min o din, ser jag inte så stor skillnad på, förutom att din är något ljusare.
Håller med om att teckningen är för plottrig. Men den sista riktigt snygg. Du har tydlgen roat dig. :) Jag hittade en beskrivning på "sönderrivet foto" men har inte haft tid att testa är. Är du intresserad finns länken på Bildverkstan. :)

Veronica sa...

Å, du är så duktig. Själv tänkte jag bege mig in på PS men fixar det inte. Det går bra att kolla på moderskeppet och göra efter det men att sitta med en bok och läsa sig fram går inte, jag har gett upp.

imsy sa...

Skojigt med sönderrivningen! Det måste jag lära mig! Roligt att se alla dina bilder. Snyggt jobbat!

ormbunke sa...

Fina variationer du har skapat. Det är snyggt med det tecknade. Anita