söndag 19 juli 2009

Fototriss, Smultronställe

Semester, då är det lite svårt att hålla i sär dagarna. Igår var jag hårt övertygad om att det var söndag, men det var det ju inte... Däremot idag, söndag och dags för Fototriss, denna vecka med temat "smultronställe".

Det höll på att bli lite fel först, trodde det skulle vara tre olika men efter en läsning till blev min tolkning tre bilder av ett Smultron, och mitt smultronställe är Stockholm, för jag gillar den här stan :-)

1. Riddarholmen och grannen till höger i bild, Gamla Stan, är ju verkliga pärlor här i Stockholm.

Riddarholmen, Stockholm
2. Uppe på Söders höjder bland de gamla träkåkarna. Åh vad jag skulle vilja bo där! En underbar plats att bara gå och titta på alla husen, och kanske klappa dem lite :-) Och då är de här på bilden långt ifrån de allra mysigaste.

Söders gamla träkåkar, Stockholm
3. Skeppsholmen, att kika på alla olika båtar och fika på det här mysiga caféet med sommarstugefeeling, eller vad sägs om blommigt "porslin" bestående av plastkoppar etc. Eftersom jag inte vill ha människor med i bilder så har jag här kört lite filter (rätt hårt...) på människorna som fikar (de går inte längre att känna igen, men har istället blivit mer lika andra människor...). Jag har inte varit på fiket ännu i år, måste verkligen kolla att det finns kvar.


Bonus: Eftersom jag trodde att det skulle vara tre helt olika smultron så var jag inne på att ta med en bild från underbara Hjo. Nu gick det ju inte, Hjo har jag ju haft med i trissen om Stad så därför valde jag ju Stockholm nu, men för den som är nyfiken på denna supermysiga stad så finns bilder i ett eget inlägg om Hjo.

Andra bloggares smultronställen hittar ni här.


14 kommentarer:

Jo sa...

Stockholm är en härlig sommarstad med allt vatten som finns där! :) Jag förstår att du väljer det som smultronställe, för det finns ju så mycket att kika på och göra under sommaren. Jag skulle nog inte vilja bo där permanent, men hälsar gärna på på sommaren! :)

Anonym sa...

Vilka härliga bilder, den översta bilden är ju helt underbar, vilka fluffiga moln, snyggt!

Anna sa...

Jag älskar träkåkar..fin triss underbar triss.

Monica sa...

Härliga ställen att mysa på i huvudstaden.
Tjing
Monica

Mia sa...

Ja, Stockholm är en vacker stad...

Anonym sa...

Mitt smultronställe just nu är faktiskt min egen gård fastän där mer liknar en byggarbetsplats just nu.... Några bilder har jag inte fixat än men det kommer nog vad tiden lider :)

princexswe sa...

Stockholm i mitt hjärta.... Underbart. Härliga bilder från min hemstad. Gilaar alla bilderna lika mycket.

Pialotta sa...

Söders höjder där du skulle jag oxså vilja bo.. så vackert.. nästan som de mysiga husen på Österlen i Skåne..
Gillar ditt foto i vinklat format.. härligt:-)

Angel.Pearls sa...

Tack! Jag delar smultronstället med dig..//Eva

eva b sa...

Härlig Stockholmstriss! Vad ska man ut i naturen och göra när man kan ta tunnelbanan! ;-)
Dessutom, spännande med sista bilden. Brukar ha koll på vad som händer, men detta lilla café har jag helt klart missat! Senast jag tog ett varv runt Skeppsholmen var i början av april, och då var det vår i luften. Men inga caféer i sikte. Ska försöka ta mig ett varv i veckan och spana in stället. Nu när jazzfestivalen är över kanske det rent av går att få ett bord! Stort tack för tipset!

Amanda sa...

Stockholm med allt vatten runt omkring är en vacker stad. Så jag förstår att du valde vår huvudstad till ditt smultronställe. /Amanda

Jah Hollis sa...

Jag kan bara instämma. Stockholm är fint, speciellt så här års. Och dina bilder är bevis nog. :-)

Erik "Semlan" sa...

Håller med om att Stockholm är härligt! Skulle jag byta bostadsort tror jag att saknaden efter kajerna och alla härliga smultronställen i stan snabbt skulle bli outhärdlig. ;-) Riddarholmsfotot kan inte vara årsfärskt, men tanke på bygget med Citybanan. Men det gör inget. Kan berätta att fiket på baksidan av Skeppsholmen finns kvar. Lite dyrt fika, men härligt spana mot Djurgården. Väljer fotot på Söderkåkarna, även om just dina (som du skriver) inte är så charmiga. Har lite svårt se varifrån fotot är, var det nära Vitabergsparken?

Christer sa...

Hej igen.
Jag blev nyfiken på din blogg,så jag var ju bara tvungen att göra ett besök här.

Stockholm är en stad som är så otroligt vacker,jag brukar ta en dagstur upp dit varje sommar.Och bara strosa runt och njuta.

Och dina härliga bilder gör ju så man längtar både till sommaren och Stockholm extra mycket nu.

Ha det så bra.
Hälsningar Christer.