tisdag 21 april 2009

Tisdagstema, trä

Tisdagstema med tema "trä", oj, det finns väl en miljon saker i trä att fota...

Förslag på tolkning var t.ex "Hur används trä i er närhet? Finns det något oväntat användningsområde eller används det traditionellt?" så jag tänkte visa nåt från köket. Inget oväntat användningsområde och används traditionellt, förutom att det nog knappast är några som använder den här grejen :-) ja den finns väl knappast i alla kök direkt...

Jag har för mig att jag köpte dem (ett set med två) för en hel del år sen, när vi stannade för att äta på en bussresa upp till fjällen. Tänkte att det kunde vara kul att ha, lite gammeldags, kul att ha som dekoration bara. Jag vet inte om redskapet har nåt namn... smörhyvel kanske?

Smörhyvel, eller vad det heter
Fler bidrag på veckans träiga :-) tema finns här.

5 kommentarer:

synne sa...

Hej Monkan.
Fin trähyvel det där.
Det blir så snyggt när man hyvlar smör med en randig hyvel.
Bra bild tycker jag.

Hoppas det är bra med dig.
Länge sen sist.
Är det här den blogg du använder mest?
kramen Synne.

Amanda sa...

Ja, de där refflade smörplattorna kan man göra smöret riktigt vackert med. Men i dag köper jag smörgåsmargarin i burkar. /Amanda

a-k sa...

Kul redskap just ett sådant har jag aldrig sett förut.

AnnaKK sa...

Men jösses... Är det SÅ man använder de där "spatlarna"??? Har ju sett såna många gånger, men uppenbarligen aldrig i bruk. Kul att få lära sej nåt även på gamla dar! :-)

Maria Berg sa...

Min farmor jobabde som kokorska och hon använde en sådan och andra hjälpmedel att ex gära smör kulor och allt detta fina smör sattes i frysen/kylrum/matkällare och tog sedan fram vid fina middagar då även smöret skulle var dekorativit att se på.

/MB