söndag 8 februari 2009

Fototriss, Doft/lukt

Jag höll på att tvingas hoppa över veckans Fototriss pga datorstrul, suck. Inget fungerande internet igår och jag hade inte tid att ringa supporten förrän mitt på dan idag, sen funkade det, så jag hann se att veckans tema var "doft/lukt". Sen skulle jag fixa en bankgrej, och då blev det noll kontakt mellan dator o modem igen, suck. Men nu plötsligt när jag kom hem från kvällens träningspass så funkade det!

Första bilden symboliserar en "lukt" för "doftar" kan man nog inte säga att kvällens använda träningskläder gör ;-)

Träningskläder, luktar
Andra bilden är en väldigt speciell paprikakrydda, som dessvärre inte finns att köpa i Sverige, den doftar (och smakar) väldigt rökigt. Enormt god.

Krydda, doftar
Tredje bilden, vitlök, doftar väldigt gott i mat tycker jag, men efteråt när den ätits kan man väl mer tala om "lukt" ;-) Ska helst inte kombineras med aktivitet som föregått bild ett...

Vitlök, doftar
147 trissar inlagda än så länge, jag har att sysselsätta mig med att kika runt bland bidragen helt klart! Perfekt under reklampauserna i kvällens Beckfilm kanske :-)

9 kommentarer:

dahlarna sa...

För mig var det att "Think outside the box" att ha underbara ljuvliga sommardofter. Med tanke på det gråa supertråkiga, nedbrytande & fasliga mörka, dimmiga, ruggiga vädret vi har haft de sista veckorna/månaderna, så måste iallafall jag piggas upp! Ljusare tider väntas & det med STOR önskan! Ha en bra vecka!

SysterLilli sa...

Hm... "stinkiga" dofter du har i dina bilder. Träningskläderna lämnar jag därhän, eller måste ju säga att du är duktig som tränar. :)
Kryddan har jag inte provat. Kommer den från Spanien?
Vitlöken blir favoriten, det är ju så himla gott så den doft den sprider är liksom ursäktad. :)

Mari sa...

Träningskläderna doftar nog mumma......fast gör de inte det har du inte skött din träning ordentligt....

Kryddan vet jag inget om men viklök är luktar gott om det inte kommer från någons andedräkt.....hu!

Kram och ha en bra dag!

synne sa...

Dofter kan vara så mycket.
Skulle gärna fått en liten sniff av den kryddan du har där.
Den blir min favorit.
Kramen Synne.

Photos by Storm sa...

Trevliga dofter om man bortser från använda träningskläder/Lis

Erik "Semlan" sa...

Ha, ha. Ja, träningskläder sprider en odör som förpassar plaggen till tvättkorgen! Den lukten känns igen :-) Kryddor är trevliga. Jag låter näsan styra mitt val av krydda i maträtter jag lagar till ibland. Hittills har näsan träffat rätt nästan jämt ;-) Blir lite mer spännande när kryddningen varieras. Vitlökarna ser trevliga ut, blir mitt bildval i den triss. Gillar vitlök. Kan nästan äta marinerade klyftor som snacks ;-)

Ida sa...

TACK för din fina kommentar - du fick mig att studsa av glädje här i soffan ;)

Din blogg är oxå jättefin! Ska kolla in din pysselblogg oxå, när jag är klar här :)

Bra triss! kan känna doften/lukten hit! Blev riktigt sugen på vitlök!

petralin sa...

Nog doftar det alltid! Men inte bara gott... Kul bilder!

Veronica sa...

Vad duktig du är som tränar!! Jag får nästan dåligt samvete. I bland får jag upp ett il och tränar som tusan och så rinner det bara ut i sanden. För mycket att göra helt enkelt med skjusning av barn hushåll och allt annat. Men egentligen så borde en 30 minuters promenad åtminstonde få plats i vardagen. Men......