tisdag 13 januari 2009

Tisdagstema, stora maskiner

I dagens Tisdagstema är temat "stora maskiner" och såna låter sig inte direkt fotas i vintermörker och inte kan jag vänta ända till helgen med mitt bidrag så klart, så det får bli en arkivbild.

Den här maskinen kändes väldigt stor när jag var barn, pappas svarv på verkstan (smed). Den var jättekul att leka med (när den var avstängd så klart), snurra på alla rattar, dra i alla spakar :-) Den är stor, testa att lyfta den får ni se ;-)

Brandbil på uppdrag
Ok, jag vet, det ska bara vara en bild. Men jag gjorde faktiskt ett försök med en dagsfärsk bild, men den blev ju inte så bra liksom... Ja det är ju så att när jag inte tror att det ska bli bra så försöker jag inte ens... Och så ville jag ju inte gå för nära och störa! Till vänster stor brandbil (halv) och till höger i stort sett utanför bild, en bilbrand utanför Stockholms Central idag när jag skulle hem från jobbet (så det blev till att gå, bussen kom ju inte fram för trafiken var avstängd åt båda håll).

Pappas fina svarv
Klicka här för att se fler bidrag i veckans Tisdagstema.

6 kommentarer:

Rolle sa...

En härlig gammal svara.

synne sa...

En riktig maskin det där ska jag säga.
Var säkert skönt med en promenad hem. Hoppas det inte satt någon i bilen bara. Den som brunnit menar jag.
Ha en bra dag när du vaknar.
Kram Synne.

Jonna sa...

Ja, det var verkligen en stor maskin! Kul tolkning...

Erik sa...

Det var en tuff svarv! Ser ut att vara väl använd. Gillar ditt reportagefoto, så där i stunden, när det händer.
Med tanke på att du just nu inte kör så mycket "bloggkollande" så får jag känna mig hedrad :-) Tack för din långa kommentar. Den där Tore Vretman & äggrecept låter spännande!
Kör du igång symaskinen, får kanske se vad det blir... ;-) Diggade Lars Winnerbäck på SVT idag.

AnnaKK sa...

Ja, men det är väl klart man ska hiva fram kameran och smälla av några bilder när det händer nåt dramatiskt! Skulle man lyckas och få BILDEN så kan man ju faktiskt sälja den dyrt till nån tidning! :-D

Kan tänka mej hur spännande svarven måste ha varit i barnögonen! :-) Och vilka fina saker de som kan sköta en sådan kan göra...!

Ulrica sa...

Du jag gillar brandbilsbilden. Den är en ögonblicksbild som det verkligen händer något i.

Tack för den supersnälla bildkommentaren hos mig och tack för alla tipsen. Jag löste visserligen huvudet hyfsat men nu ska jag gå in och pilla lite till -tusen tack!

Vi kanske sysna på Caramella ;))