tisdag 30 december 2008

Tisdagstema, nyårslöfte

En dag kvar till nyår och Tisdagstema är helt i tiden även denna vecka, med tema "nyårslöfte". Nu under de lediga dagarna har jag bland annat tagit tag i projekt rensa tidningar, och det ska bli mitt nyårslöfte inför nästa år. Ordning och reda i allmänhet och på tidningarna i synnerhet!

Det här är bara en bråkdel av alla tidningar jag har på lager, en trave inredning och hälsa, det finns många fler av dessa och sen alla pc- och fototidningarna, i ett proppfullt skåp.

Tidningstrave
Problemet med tidningar är att
1) Jag vill inte läsa med en gång, det kan ju komma en stund när jag är extra extra lässugen, och tänk om jag inte har några olästa tidningar då?!
2) I nästa alla tidningar finns sidor som jag vill spara och då vill jag ju inte dissekera tidningarna när de är pinfärska och nyss lästa, alltså krävs viss lagring för att invänta att en lämplig tid ska ha gått. Hur lång "lämplig tid" är brukar alltid vara svårt att besluta.
3) De sidor jag sparar ska in i pärmar och... jobbig som jag är så måste jag ha lite register så att jag hittar det jag söker (gäller framför allt fototidningarna), vad är annars vitsen med att spara, om man inte kan hitta det man söker sen?
4) De tidningar som passerar hela ska ges bort, samla till det blir en lagom hög, helst innan det blir allt för tungt att bära.
5) De tidningar som jag dissekerat ska slängas och då uppstår alltid frågan, kan man lägga dessa glansiga papper i vanlig pappersinsamling? (Fram- o baksidor och limmade ryggen åker i vanliga soporna).

Andra bloggares nyårslöften hittar ni här.

10 kommentarer:

DigiPix sa...

Haha, ja jag känner igen mig, för en 10-15 år sedan frossade jag i alla svenska fototidningar jag kom över på antikvariat och köpte nästan allt nytt som kom. Släng dem inte, ge bort dem. Jag gjorde så att jag rev ut tester och annat som rörde Nikon, då analog utrustning.

Jules sa...

Jag känner igen det du beskriver *ler*
Mannen fick ett tokryck igår och var och rensade bland tidningarna - lyckligtvis hann jag hejda honom; ty mina inredningstidningar de äro heliga ;)
Gott Nytt År

Anonym sa...

samma bryderier som mig läser jag - fast jag tar mig aldrig för med att dissektera tidningarna. funderar på att börja scanna in allt jag vill ha kvar istället..

Mors Deka sa...

Jaa, det där löftet skulle jag kunna haka på. Jag har ju tonvis med tidningar som måste gås igenom.

Lycka till! GOTT NYTT ÅR!

KRAMEN!

http://tematoken.blogspot.com

Jo sa...

Ujuj, det där skulle jag kunna ha skrivit själv. Om man undantar det där med att klippa ur sidor och sätta in i pärmar.. För min del är det inredningstidningar och sy/handarbets/pysseltidningar som tar upp all plats. Tidningar med mönster i kan jag ju inte slänga, tänk om jag vill sy ngt ur dem?? Hela arbetsrummet är fullt av tidningar, men de är nog isolerande eller nåt.. ;)

Gott nytt år till dig, och en stor kram!

synne sa...

Hmmm....
Det där med att inte läsa de med en gång känner jag igen.
Har 2 år med ALLAS som ligger oöppnade och bara väntar.
Massor av data och foto tidningar...
När ska man hinna....
Nu ligger under vardagsrummsbordet.
Jag kan ju få för mig att läsa ibland....
Önskar dig till slut ett gott nytt år 2009.
Vi ses väl på bloggen?
Kramen Synne.

Maria sa...

Känner igen mig! Högarna växer hemma och det är jättejobbigt att slänga tidningar. Gott Nytt År!

Anonym sa...

Det låter som ett evighetsjobb!

Jag började en gång att katalogisera alla artiklar i foto-tidningarna men så dog den datorn och jag hade ingen back-up.

Önskar Dig lycka till med ditt projekt!
Gott Nytt År!

Anonym sa...

Jag fotar mycket med en Sony a-100 (systemdigitalkamera) men faktiskt väldigt ofta oxå med en väldigt enkel liten kompaktkamera (en Kodak) och det händer att jag använder mig av mobilkameran oxå - om än inte lika ofta nu efter Kodaks ankomst i mitt liv :)

AnnaKK sa...

Ett tjockt lager tidningar på sovrumsgolvet isolerar bra, är mjukt att gå på och finns alltid inom behändigt räckhåll om man vill läsa lite innan man somnar... ;-)

Gott Nytt År, Monkan!!! :-D