söndag 2 november 2008

Fototriss, Kyrkor

Trots att jag gillar att fota hus så hade jag inte många kyrkor på lager, inte några "presentabla" bilder i alla fall... Ja till veckans Fototriss alltså, med tema "kyrkor".

En gammal bild (2004) kommer med i alla fall, Kungslena kyrka i Tidaholm. En medeltidskyrka mitt i "Arn-riket" (här fotad från baksidan).

Kungslena kyrka
Allt för konsten :-) så det blev promenad in till stan idag istället för att ta bussen, och det var ju väldigt fint väder så det var ju inte helt fel, och då kunde jag passa på att föreviga Kungsholms kyrka på vägen.

Kungsholms kyrka
Mest för att kunna visa baksidan... Det är trångt om saligheten i stan, de här lägenhetsinnehavarna behöver väl ingen köksklocka, bara att kika ut genom fönstret :-)

Kungsholms kyrka, baksidan
Strax efter, men redan stelfrusna fingrar, fångade jag nästa kyrka, mitt i Stockholms city. Jag skulle göra lite ärenden i stan och var det bara att ta några steg åt sidan vid Åhléns till Klara kyrka. Det var väldigt mycket träd o grenar i vägen så det blev bara en liten del av kyrkan på denna bild.

En liten del av Klara kyrka
Fler bidrag i veckans Fototriss hittar ni här.

21 kommentarer:

lilalili sa...

Men den var ju helt underbar din sista bild! Jag tycker väldigt mycket om den!
Kramis

Baronessan sa...

Jag gillar ljuset i bild nummer 2.

Bosse sa...

Det är sannerligen inte ont om kyrkor i huvudstaden, bara i Gamla stan finns det tre stycken, om man räknar Riddarholmen dit, vill säga. Du har fått till fina bilder på några av stans kyrkor, särskilt bilden på min gamla söndagsskolekyrka på Kungsholmen får hjärtat att röra på sig lite extra. Och vinkeln på Klara kyrka är häftig. Snyggt jobbat.

annette sa...

Underbara bilder, förstår att det blev kallt om fingrarna, var ju lite småblåsigt också, men vafd gör man inte för fototriss;)

Gillar alla Dina bilder, men det sista tycker jag är så hätigt fotat så det blir min vinnare idag!

Kramen //annetet

irrhönan sa...

Kungslena kyrka körde jag förbi förra julen. Men inte från det hållet! Kul att se bilden!

synne sa...

Hej på dig.
Vackra bilder som vanligt.
Sista bilden föll mig mest i smak idag.
Ha det bra nu.
Kram Synne.

Annis sa...

d nr 3 får min röst!
Ha dé!

Jo sa...

Jättefina bilder, särskilt den sista! :) Man får nästan en hisnande känsla när man kikar på den! :)

Bosse sa...

Ett PS från Bosse:

Jag tror att det var du som skrev att Fototrissen kan vara vanebildande. Vill bara bekräfta att du hade alldeles rätt.
;-)

Bettan sa...

Vilka härliga bilder, gillar speciellt den sista :)

AnnaKK sa...

Hej!

Här är det inte lika tätt med kyrkor och jag hade bara två i fotoarkivet, så därför skippade jag Fototriss den här gången...

Jag tycker absolut att du ska mickla mer med slutartider och bländare om du har möjlighet till det! :-) Det är ju det som är hela (eller mer än halva iallafall!) grejen med en systemkamera!?! Bara för att det finns autoläge behöver man ju inte nödvändigtvis använda det! ;-) Klart det tar lite tid (och kan tära en del på tålamodet också!) att lära sej, men i slutänden är det värt jobbet!

Just när man håller på att lära sej sånt här är det nog en fördel om man har en kamera som man kan se bilden på en display medans man gör den. Nu kommer ju fler och fler systemkameror också med denna finess (live wiew - som alltså alla kopaktkameror har) och den blir bättre och bättre. På den kameran jag köpte nu funkar det där bara till en viss del, och en liten nackdel kan jag tycka att det är även om jag inte använder funktionen och kanske inte hade gjort det ens om den fanns...

Vad var det för kameramodell du hade fastnat på men som har utgått?

Caroline sa...

Bra med en promenad när man ska fota kyrkor.
Vackra bilder allihopa, men den sista var så annorlunda, så den blir min favorit!

/Caroline

synne sa...

Hej på dig.
Om du svänger vänster här borta och stannar till hos mig, så finns det nått hos mig.
Kram Synne.

AnnaKK sa...

Aha... Powershot S5 IS... :-) Jag har aldrig tittat närmare på en sådan i verkligheten, men det jag har läst om modellen och hört av en som har en sådan, är iallafall bara positivt. Så det är ju himla synd om den inte finns kvar... Men efterföljare lär ju komma!

Sen kan det ju i och för sej tänkas att den finns kvar till försäljning någonstans fortfarande iallafall, även om den inte tillverkas längre!? Men då vill det väl till ett visst "deckararbete" för att hitta den...

AnnaKK sa...

PS!

(Tänk om man kunde skriva klart innan man skickar iväg!? He!)

Jo, det är nog inte otänkbart att RAW snart finns i kompaktkamerorna också! Canons Powershot G9 har ju det, så nog borde kommande generationer av Powershot också kunna ha det!?

Jag har förresten fortfarande inte hunnit forska mer i RAW-bildbehandlingen, men programmet jag behöver till det följde iallafall med i kameraköpet. :-)

Carro sa...

Min favorit blev bilden på klara kyrka

Proforma sa...

Sista bilden, absolut! Snyggt taget så underifrån!

Bildkanalen/Jonas sa...

Första bilden blev min favorit.

phoebe sa...

Kul att se dina fina kyrkbilder=) Ettan får min röst idag!!

Angel.Pearls sa...

Fina bilder -tvåan är min favorit för himlaen har en sån fin blå färg..Hälsningar// Eva

Anonym sa...

Fina bilder allihop! Jag lägger min röst på den första! /maria_6909