söndag 19 oktober 2008

Fototriss, Skyltar

En kylig söndag och Fototriss med tema "skyltar"... Jag hade inte så många skyltar på lager så jag gav mig ut för att försöka hitta några intressanta att fota. Två problem 1) Jag hittade inte några intressanta och 2) Tur var det för jag frös så om fingrarna så jag kunde knappt knäppa några bilder! Den första är dagsfärsk och övriga kommer från "arkivet".

Min första bild är två, för att visa exempel på tydligt och otydligt. Det är ju ingen tvekan om vad som händer om man parkerar vid skylten nedan men nästa då, vad sjutton är "Gc-bron"??? Aha, alla väntas förstå att det betyder "gång- och cykelbron"! Och var är bron? Jo... skylten borde stått mycket längre till höger och täppt till passagen till bron som ligger långt bort och utom synhåll. Jag undrar hur många som gick ända bort till bron för att sen få vända?

Inte kan man ha bilder på skyltar utan att ha med en neonskylt :-) Ähum, ja den är ju inte så bra, bild nr 208 med allra första digitalkameran (2003) och jag hade inte lärt mig vad den inte klarade av, som t.ex blixtbild på natten på några hundra meters avstånd ;-) Jag ville bara ha nåt att göra medans jag väntade på bussen så jag tog lite bilder.

Sista bilden visar nåt som skulle behövts i helgen. Två vänner från Småland på besök över helgen med siktet inställt på klädshopping, som smittade av sig på mig, tänk om vi haft en riktig packåsna att hänga alla våra kassar på :-)


Missa inte veckans alla övriga bidrag.

12 kommentarer:

Ninni sa...

Fina skyltar blev det ändå! Gc-bron hade jag inte heller förstått, idiotiskt att förkorta när man ändå gör sig besväret att göra en skylt.
Stomatolskylten är min favorit, den är så fin...Men en packåsna skulle man ju i vissa lägen behöva:) Svårt när man bor i lägenhet dock.
Ha en skön söndagkväll!

Erik sa...

Helt klart vinner Stomatolskylten, en favorit i alla väder. Har tittat mot denna skylt medan jag väntat på en nattkorv vid Slussen :-) Den är härlig!
Men även dina andra (vad, fler än tre!?) är talande. Första trafikskylten gillar jag, tydligt hotfull.

AnnaKK sa...

Packåsnan var ju för go! :-)

Förvirrande skyltar finns det gott om... Jag brukar i och för sej inte bry mej så mycket om skyltar, men i dag har jag ju fått göra det - och det var flera som skapade huvudbry! Både i placering och betydelse! :-)

synne sa...

Säger som Erik.
Stomatolskylten vid Slussen är bara så läcker. Den har funnits där så länge jag kan minnas.
Packåsnan var ju söt.
Du har fina bilder idag.
kram Synne.

lilalili sa...

Stomatolskylten är min absoluta favorit! Den är en klar favorit över alla!
Kramis

dahlarna sa...

Tandkrämsreklamskylten (vilket långt ord...) var riktigt läcker! Ha en fortsatt trevlig kväll!

Lissen sa...

Gillar Stomatol skylten bäst. Lite nostalgi och man gjorde så fina skyltar förr. Den sista skylten var bara så kul!!!! Härliga bilder
Ha det så gott

Jo sa...

Jag tror att "Gc" är en rätt vedertagen förkortning, så det är nog därför deskriver så.. Sen har de nog sat den skylten som "förvarning" för att de som brukar gå ditåt inte ska ta den vägen, utan följa den oranga vägvisningen.. Det är iaf så man brukar göra vid typ sista "korsningen" innan.. Hrm.. Märks det att jag jobbar med trafik..? ;)

Fina bilder förstås, jag gillade dock Stomatolbilden bäst, neonskyltar är så snygga! :)

Jo sa...

Jag skulle självklart ha skrivit ut hela ordet OCH täppt för vägen så man inte kunde gå där.. :D Jag ville inte "rättfärdiga" skylten, bara försöka förklara hur de kanske tänkte. Men de kanske inte tänkte alls, det är ju ändå Sthlm och inte gbg.. ;)

Ha det gott! :)

Jah Hollis sa...

Jag gillar det byråkratiska språket (vem sägar bortforslas i vanligt vardagstal?) på den första. Den ska skrämmas lite. Stomatolskylten lär vara Sveriges första ljusreklam någonsin.

Nettan sa...

STOMATOLSKYLTEN blir vinnare hos mig.
Ha det gott. // Nettan

Gunvor sa...

Åsnan med skylt var jättesöt!