söndag 3 augusti 2008

Tisdagstema, minne

Det här är mitt första försök att delta i Tisdagstema och jag började undra om det var mitt fel på nåt sätt att det inte kom nåt tema... för att jag så gärna ville komma ihåg att kolla vad utmaningen skulle gå ut på den här veckan. När tisdag övergick i onsdag började jag bli orolig att det hänt nåt men det var kanske bara ett bra sätt att understryka temat :-)

Eftersom jag var i ett Photoshop-rus idag (föregående inlägg, kika gärna där och hjälp mig!) så valde jag en inscannad och Photoshoppad bild från en skolavslutning. Den visar hur himlans lätt det är att "restaurera" en gammal bild, nivåer och ett klick på vitt (kjolen) och ett på grått (cykeldäcket) så var färgerna fixade! Sen kunde jag inte låta bli att reparera lite "skador" från scanningen och, hoppsan, ta bort några människor i bakgrunden. Sen vill jag inte lägga ut bilder på människor så I har fått en fin mask på sig :-)

Den här bilden scannade jag in när jag skulle hitta en gammal bild att ge till vännen I när hon fyllde år. Man kan säga att jag var inne i en blå period... Fin volangtopp som mamma sytt och volangkjol som jag själv sytt (med tyget på avigan för det var massa rosa på rätan...). Så otroligt snyggt att ha espadrillos-snörena (röda, matchade rött sidenband i fläta i håret) virade runt benen, hela vägen upp på de blå knästrumporna.

Inga kommentarer: