tisdag 19 augusti 2008

Tisdagstema, metall

När jag började skriva i det här inlägget var det fortfarande tisdag men nu har klockan tickat över tolvstrecket... Sova borde man göra... men först mitt bidrag till Tisdagstema!

Veckans tema är "metall" och jag hade tänkt försöka fota ett pendeltåg på väg till jobbet på morronen men stor tung handväska plus stor tung träningsväska gjorde att jag la ner de planerna, sen är ju frågan hur mycket metall det hade blivit egentligen, det skulle ju varit svårt att se tåget för alla människor på perrongen i morronrusningen...

Reservplanen var kaffemåttet eller vitlökspressen, favoritsaker, men jag insåg att kaffemåttet inte var så värstans fotogenisk (sorry min vän!) så det blev pressen. 173 inlägg redan! Kan det bli en rekordvecka? Gå in här för att se alla bidragen.

Vitlökspressen är av metall
Bakgrunden... skulle ha varit en svart tygbit men jag tog fel i buntarna i tygskåpet och fick i stället tag på en kjol... (som låg i tygskåpet i väntan på uppläggning). Man tager vad man haver :-)

I våras deltog jag i temaveckan "de fem elementen" och då stod "metall" på schemat en av dagarna, dessa bilder använde jag då. Klicka på bilden för att titta närmare, eller kika i inlägget (skapades i Pyssla o Syssla-bloggen, kopia finns här i denna blogg men utan kommentarer).

Andra metallbilder, svarv, smultron, skohorn
Pappas svarv i hans gamla verkstad
Smultron av stål (eller nån annan metall...) i Helsingfors
Skohorn som pappa gjort

5 kommentarer:

bollebygdsbo sa...

Så fina bilder du ordnat till.
Vitlökspressen blev jättebra.

Ska kolla in din andra sida strax också.

Tack för kommentaren hos mig.
Var kanske lite för snabb med en föklaring.

http://villsen.blogspot.com/2008/08/tisdagstema-vecka-34.html

Daniel - Fotoblogg sa...

Kul att du gillar mina bilder :-)
Vitlökspressen blev bra men såg nu ditt bidrag till temat kärlek, vilken fullträff :-)

Ragnvi sa...

Härlig bild! Smultron av stål - underbar!

Anna sa...

M mmm en press så snygg så snygg.. men du har du prövat att tyrcka o hacka vitlöken istället...då kommer smakerna mer till sin rätt o blir liksom godare i rätten oxå.. jag gillar ditt sätt att fota ofta närgånget på nåt vis..nice nice..

Mia sa...

Tack för kommentaren :-) Vilka fina foton du har. Roligt att man hittade dina bloggar. Ha en bra dag. /Mia.